RPA – Robotic Process Automation – TARA Interactive

RPA – Robotic Process Automation

Prin termenul „roboți” ne referim la acele aplicații software care efectuează operații care, până acum, erau realizate de operatori umani. Roboții trebuie să aibă capacitatea de a învăța. Modul de învățare poate fi diferit, așa cum în cazul unei persoane care învață inițial lucruri standard într-un sistem educațional, apoi, în funcție de compania în care lucrează, învață lucruri specifice acelei companii.

Metoda de învățare poate fi de tipul „training”, unde un operator îi învață anumite acțiuni, sau de tipul „Machine learning”, în acest caz robotul învață „invisibil” de la operator, fără ca operatorul să fie conștient de acest lucru, atunci când operatorul efectuează acțiuni specifice sarcinilor sale.

Prin urmare, roboții sunt acele aplicații care susțin un proces de învățare, rezultând îmbunătățirea performanțelor lor.

Multe companii se orientează către RPA pentru a simplifica operațiunile și a reduce costurile. Companiile pot automatiza procese de afaceri obișnuite bazate pe reguli, permițând oamenilor să-și petreacă mai mult timp în activități cu valoare adăugată mai mare.

Beneficii

RPA oferă organizațiilor posibilitatea de a reduce costurile de personal și erorile umane. Specialiștii în automatizare inteligentă susțin că principiul este simplu: să se permită angajaților umani să lucreze la ceea ce excelează, în timp ce roboții gestionează sarcinile care le stau în cale.

De obicei, roboții sunt ieftini și ușor de implementat, fără a necesita software personalizat sau integrare profundă a sistemelor. Astfel de caracteristici sunt cruciale atunci când organizațiile urmăresc creșterea fără a adăuga cheltuieli semnificative sau fricțiuni între angajați.

Atunci când sunt configurate corespunzător, roboții software pot crește capacitatea de lucru a unei echipe cu 50% până la 80%. De exemplu, sarcini simple și repetitive precum introducerea facturilor de la furnizori pot fi accelerate cu 80% până la 95% atunci când sunt efectuate cu ajutorul roboților. Automatizarea unor astfel de sarcini poate, de asemenea, să îmbunătățească precizia prin eliminarea erorilor umane, cum ar fi introducerea incorectă a datelor.

RPA are puterea de a transforma digital afacerea dumneavoastră și de a duce procesele dincolo de cele convenționale. TARA Interactive vă poate ajuta să implementați soluții complete de automatizare a proceselor cu roboți pentru a crește productivitatea, a reduce costurile operaționale și a îmbunătăți scalabilitatea.