WEB3 – TARA Interactive

Internet descentralizat

Web3 este conceput ca un internet descentralizat care utilizează tehnologia blockchain. Proprietatea, care conferă oamenilor control complet asupra conținutului lor, datelor și activelor prin intermediul blockchain-urilor, este atributul său definitoriu. Speranța este ca Web3 să demanteleze monopolul companiilor Web2 prin redistribuirea puterii către comunitatea internetului prin utilizarea blockchain-ului, criptomonedelor și NFT-urilor. Se dorește ca acesta să facă internetul mai imparțial, independent și deschis.

Utilizatorii finali vor recupera proprietatea și controlul complet al datelor lor datorită Web3, și vor beneficia și de securitatea criptării. Astfel, vor avea libertatea să decidă dacă și când informațiile despre ei pot fi partajate sau utilizate de către reclame, marketeri, cercetători, etc. Un mod de a face acest lucru este printr-o interfață de utilizator simplă și prietenoasă, care să permită utilizatorilor să înțeleagă informațiile pe care le furnizează furnizorilor de servicii web.

Proprietate

Utilizatorii vor avea control total și deplin asupra datelor lor, beneficiind de securitatea criptării. Informațiile pot fi dezvăluite ulterior pe baza necesității, consimțământului sau analizei pe cazuri individuale. În prezent, diferite servere stochează informații personale ale indivizilor din marile corporații, cuprinzând detalii precum venituri, preferințe, regim alimentar, carduri de credit și altele.

Confidenţialitate

Identitatea online și datele personale sunt sub controlul dumneavoastră datorită unui sistem de identificare descentralizat. În Web3, aveți un control mai precis asupra informațiilor online despre dumneavoastră și cine le poate accesa. În plus, beneficiați de o metodă criptografică sigură pentru a confirma autenticitatea informațiilor.

Accesul la Informații

Una dintre cele mai importante avantaje ale Web 3.0 este schimbarea către accesul la date de oriunde, susținută în principal de utilizarea extinsă a smartphone-urilor și a aplicațiilor în cloud. Scopul este de a garanta că utilizatorii pot obține cât mai multe informații doresc de oriunde în lume. Dezvoltarea tehnologiei încearcă să extindă acest concept, permițând dispozitivelor să colecteze date de la utilizatori și facilitând accesul smartphone-urilor la datele de pe computere.

Permisiuni Blockchain

Rețeaua Blockchain poate fi accesată și utilizată de oricine datorită blockchain-ului fără permisiune. Imposibil de supraestimat este puterea de acces la blockchain-urile fără permisiune. Accesul utilizatorilor nu va fi limitat în funcție de gen, venit, locație sau o varietate de alte caracteristici sociologice și demografice. Avere digitală și active pot fi transferate eficient și rapid, peste granițe și din orice locație din lume.

Continuitatea Serviciilor

Există o scădere semnificativă a suspendărilor de conturi și refuzurilor de distribuție a serviciilor. Nu va fi o întrerupere semnificativă a serviciilor deoarece nu există un singur punct de eșec. Pentru a asigura redundanța, datele vor fi păstrate pe noduri distribuite, iar numeroase copii de siguranță vor proteja împotriva eșecului sau confiscării serverelor.

Automatizare

Cu „contractele inteligente,” tranzacțiile pot fi chiar automatizate, îmbunătățind productivitatea și accelerând procedura și mai mult. Următoarea etapă într-o tranzacție sau proces este inițiată automat după ce cerințele prestabilite sunt îndeplinite. Contractele inteligente reduc nevoia de intervenție umană și se bazează mai puțin pe părți externe pentru a confirma că termenii unui contract au fost respectați.